<p>"Det finns alltid nya uppgifter, alltid nya utmaningar och nya skratt. Vi skrattar väldigt mycket."</p>

Therese Dahl, medicinsk sekreterare

Therese Dahl har arbetat som medicinsk sekreterare i fyra år. Idag jobbar hon på Norra Stockholms psykiatri och älskar variationen. "Det finns alltid nya uppgifter, alltid nya utmaningar och nya skratt. Vi skrattar väldigt mycket." Se filmen med Therese här.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Jag gillar variationen i arbetsuppgifterna. Att ingen dag är den andra lik. Det finns inte en timme som är lik den andra timmen, utan det matas bara på med nya roliga grejer hela dagarna.

Jag kan få en kick av att lösa de här problemen. Från början hade jag ingen aning om vad jag skulle göra och sedan bara "okej, jag har kontroll på det här."

Just den här kicken när man har kontroll. Och jag tror att det är erfarenhet som gör det hela tiden. Att man vet om att det jag lär mig idag, det som var ett problem idag, det kan jag faktiskt använda mig av imorgon.

Vad driver dig i jobbet?

Jag tror att det är min nyfikenhet. Nyfikenheten på vad som händer imorgon och vart det här tar mig. För det leder ju alltid vidare till någonting annat. Det är nog det som driver mig.

Och det finns alltid nya uppgifter, alltid nya utmaningar och nya skratt. Vi skrattar väldigt mycket här. Och det är viktigt.

Vad har patienterna lärt dig?

Att se människan, tror jag. Det är någonting jag tycker är jätteviktigt, att se dem. De är inte patienter utan det är en människa bakom varje patient och det är trevligt. Att bara få göra de där sekunderna till ett trevligt möte och bemötande.

Vad tror du att ni bidrar med?

Det var en kvinna som var här för första gången och efter sitt besök kom hon och tackade mig. Hon sade; "Det regnar idag men nu ska jag gå ut och ha en bra dag och det började med dig."

Henne tänker jag ofta på, att det kan vara så för flera. Och då är det viktigt att vi står där och är ansiktet utåt, och att vi har sett människan.

Jobba med Therese

Vill du också skratta mycket på jobbet? Du hittar alla våra lediga tjänster för medicinska sekreterare i Stockholms läns landstings jobbank.